Actualitat

Recepta de Faves a la Catalana

29 / 04 / 2021 | Uncategorized

Les faves, quan són ben tendres i fresques, es converteixen en un menjar irresistible. La temporada és relativament llarga. Per a cuinar-les podem fer-ho de moltes maneres. Fins i tot, i d’això els navarresos en són experts, podem conservar-les en oli d’oliva per a afegir-les a alguna recepta més endavant o per a complementar una amanida. No obstant això, jo prefereixo cuinar-les al moment, ben fresques, i posats a triar, em decanto per les faves a la catalana: les faves ofegades amb un sofregit d’alls i ceba tendra, cansalada viada, botifarra negra, un bon doll de moscatell (o vi ranci o anís) i una mica de menta fresca picada afegida al final de la cocció. Cuinades mitja hora a foc lent, amb la paella mig tapada, veureu com comencen a arrugar-se, senyal que han deixat anar aigua del seu interior i, indefectiblement, han concentrat el seu sabor excels. La conjunció de sabors dolços i salats adquireix la seva màxima expressió amb l’afegit final de la menta fresca picada, la qual aporta el contrast refrescant i aromàtic característic i imprescindible de les faves a la catalana.

Preparació

En una paella, fregim els daus de cansalada viada, deixem que deixin anar el greix, retirem i reservem sobre paper absorbent. En la mateixa paella, daurem la ceba tendra picada i els alls en juliana uns minuts. Si fos necessari més oli, l’hi afegim. Diluïm la paella amb una mica de moscatell (o l’alcohol que vulguem usar) i evaporem l’alcohol. Incorporem les faves pelades i la cansalada viada. Salpebrem lleugerament, incorporem l’aigua, tapem la paella parcialment i deixem coure 30 minuts a foc lent. Finalment, hi afegim la menta picada i els trossos de botifarra negra. Acabem de coure les faves a la catalana amb botifarra negra 5 minuts més a foc lent. Bon profit!

Ingredients

  • 1,5 kg de faves sense pelar
  • 1 ceba tendra mitjana picada
  • ½ manoll d’alls en juliana
  • 50 g de cansalada viada tallada en daus
  • 6 trossos de botifarra negra
  • 10 fulles de menta picades
  • ½ got de moscatell (o vi ranci o anís)
  • ½ got d’aigua mineral natural
  • Pebre negre i sal

Temps de calçots

Història L'origen dels calçots s'ha adjudicat a la població de Valls. Diu la història, que un pagès d'aquesta ciutat,...

leer más

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

leer más

Contacte

Omple el formulari amb la teva consulta, ens posarem en contacte amb tu de seguida!